Wat is er aan de hand in jemen

Er is nooit duidelijk bewijs geleverd voor die link. Het kwam ten slotte tot een gewapend treffen tussen beide partijen, waarna een coalitie van soennitische Arabische landen onder leiding van Saoedi-Arabië intervenieerde ten gunste van Al-Hadi. Hier verkondigde hij nog steeds rechtmatig president van Jemen te zijn en de Houthi-regering niet te erkennen.

Daarnaast schrijft ze als freelancer af en toe artikelen over onderwerpen die raken aan politiek en dat doet ze dan vaak vanuit het buitenland. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Dinsdag 20 augustus Het laatste nieuws het eerst op NU. De vergeten oorlog in Jemen. Met de neus op de feiten: extreme honger in Jemen. Bij gevechten aan de Jemenitisch-Arabische grens op 4 september vielen zeker vijftig doden aan Jemenitische zijde, en vier aan Arabische zijde.

Marjolein Koster  studeerde Politieke Communicatie.

Tip de redactie. Eten wat de VN en andere hulporganisaties aanbieden kan het land niet binnen vanwege de blokkade aan de grens door Saoedi-Arabi en de regering van Jemen. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties. Terreurgroep IS eiste de aanslag op via Twitter. Deze pagina is voor het laatst bewerkt op 19 aug om AQAS heeft kunnen profiteren van een verwaarlozing van de veiligheid in de havenstad door de coalitie.

Inmiddels hebben de Verenigde Arabische Emiraten wel aangekondigd zich terug te trekken uit actieve confrontaties en zich meer te richten op het steunen van lokale erkende regeringstrouwe milities. Goed nieuws dus.

Net binnen

Jemenieten, van noord tot zuid, willen goed bestuur, veiligheid, sociale rechtvaardigheid en een eerlijke verdeling van macht en economische ontwikkeling. Op dezelfde dag kwam het bericht dat zestien burgers om waren gekomen bij een bombardement op een fabriek waar groenten werden verpakt.

VS dreigt met consequenties als Griekenland Iraanse tanker hulp biedt. Upgrade je browser via Instellingen. Verborgen categorie: Wikipedia:Lokale afbeelding gelijk aan Wikidata.

VS geeft beeld van eerste grote rakettest sinds vrij. Bij gevechten aan de Jemenitisch-Arabische grens op 4 september vielen zeker vijftig doden aan Jemenitische zijde, de handel daalt en ondernemingen stellen hun verwachtingen bij. Fabrieken zien de orders afnemen, en vier aan Arabische zijde. Kort daarvoor had hij openlijk verklaard de Houthi's niet langer te steunen. Inmiddels is het ook een burgeroorlog tussen het noorden en het zuiden.

Meest gelezen

In het kort De oorlog in Jemen breekt uit op het moment dat de internationale gemeenschap de ogen richt op Syrië. Kinderen die het wel overleven lijden er vreselijk onder , omdat ze een ontwikkelingsachterstand oplopen en omdat het hun lichamelijke groei beschadigt. Volgens hulpverlener Veldwijk vindt de lokale bevolking het vooral erg dat er nu veel kinderen zijn die geen ander leven kennen dan het leven in oorlog.

Meest gedeeld. Islamitische Staat. Naast de strijd tussen de coalitie en de Houthi's, is Jemen ook het biljarten om half tien van vele kleinere conflicten die het nog moeilijker maken om de weg naar vrede in te slaan. De vrouwen van twintig zien eruit alsof ze vijftig zijn en in de steden zie je de mensen soms op straat liggen sterven.

Er zijn te weinig bedden en er is te weinig personeel.

Navigatiemenu

De VS wil stabiliteit in Jemen vanwege de strategische ligging van het land, naast de belangrijke bondgenoot Saudi-Arabië. Het kwam ten slotte tot een gewapend treffen tussen beide partijen, waarna een coalitie van soennitische Arabische landen onder leiding van Saoedi-Arabië intervenieerde ten gunste van Al-Hadi.

Rol Saoedi-Arabië in Jemen.

En zijn er berhaupt grote verschillen tussen Nederlandse en Belgische festivals. Inmiddels heeft de burgeroorlog in Jemen zich ontwikkeld tot een ingewikkeld conflict met veel verschillende partijen:. X - Enter Your Location -! Deze wapenstilstand hield geen stand en de gevechten zijn hervat. Ondertussen dreigt de hongersnood om te slaan in uithongering.

Toch is het maar de vraag of er zaterdag veel liefhebbers zullen afkomen op de traditionele stierengevechten binnen de Plaza de Toros-arena in Palma. Ook een weeshuis werd hyundai ioniq electric review, met een onbekend aantal doden tot gevolg, wat is er aan de hand in jemen.

Een rouwstoet in een gebombardeerde wijk in Sanaa.

NUjij-reacties

Veertien miljoen mensen staan volgens de Verenigde Naties op het punt om het slachtoffer te worden van hongersnood. Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en het magazine Hartslag. De sjiitische rebellenbeweging strijdt voor meer autonomie in het noorden, het gebied waar de militanten eeuwenlang de macht hadden. Al Monitor 12 oktober

Soldaten van het Jemenitische regeringsleger. In september veroverden de Houthi's de hoofdstad Sanaa en stelden de president onder huisarrest, waarna de Verenigde Naties een vredesakkoord tussen de partijen wisten te bewerkstelligen?

Hulp blijft hard nodig.

Auteur: Çağdaş
Hoofd
Nadat u een fout in de tekst hebt gevonden, selecteert u deze en drukt u op Ctrl + Enter
Meer artikelen